Artisten Hurula om att spela för en fullspikad rockklubb igen. Foto: TT/ SVT-Ann-Linn Guillou

Utsåld rockkonsert när publikgränsen hävs: ”Ska bli jävligt kul”

Publicerad

Under onsdagen plockades restriktionerna bort – och landets konsertarrangörer kunde öppna för publik. Det firar en av Stockholms största klubbar för livekonseter, Debaser, med en konsert med mångfaldige Grammisvinnaren Hurula.

Luleå-artisten Robert Hurula är känd för sin självbiografiska indierock om bultande hjärtan, klass och utanförskap.

Senast han stod på scen var i slutet av 2019. Då hade han precis avslutat en turné och pandemin bröt ut. 

– Framförallt ska det bli jävligt kul. Jag visste inte om spelningen förrän för två veckor sedan. Vi testade att repa för att se om vi fortfarande hade det, säger Robert Hurula. 

– Jag tror ändå att det kommer kännas ganska normalt några låtar in. 

Tillbaka på scenen  

I år vann han en Grammis för tredje året i rad i kategorin Årets rock, för kritiker-rosade albumet Jehova som släpptes i fjol. Ikväll framför han albumet för första gången för publik. 

– Nu under pandemin har jag känt hur viktigt det är, speciellt för den här typen av musik. Det ska vara ljud som studsar mellan människor och inte bara i lurarna hemma.  

Fira in ljuset i tunneln 

Michael Lindevall är konsertchef på Debaser Strand och bokade Hurula samma dag som regeringen gick ut med att restriktionerna skulle hävas.  

Varför ville du boka Hurula?  

– Det var artisten som jag själv ville stå i publiken och se med en öl i handen. Att sjunga ut 18 månaders ångest och fira in att vi nu ser ljuset i tunneln.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.