Stillbild ur filmen ”Äta sova dö”. Foto: Pressbild

”Äta sova dö” ska visas i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna tycker att svenska långfilmen ”Äta, sova, dö” är viktig nog att visas i riksdagen. På onsdag sker det.

Filmregissören Gabriella Pichler har blivit överöst med beröm för sin första långfilm ”Äta, sova, dö” under hösten. Filmen har bland annat fått det prestigefulla publikpriset på Venedigs filmfestival. Nyligen hade filmen biopremiär och nu ska den även visas för politiker, på deras arbetsplats.

Det är Ylva Johansson, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, som ligger bakom filmvisningen. Den kommer att ske i riksdagshuset i Stockholm på onsdag nästa vecka, och regissören ska vara med i ett samtal före filmen.

”Äta, sova, dö” handlar om 21-åriga Raša, som bor med sin pappa i ett litet samhälle i Skåne. Hon försörjer dem båda genom att jobba på en monoton fabrik, men plötsligt blir hon av med jobbet. Kulturnyheternas kritiker har kallat Pichlers verk för ”en av årets bästa svenska filmer”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Äta sova dö

Mer i ämnet