Åtal i härvan kring Lady Gagas hundar

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalas för att ha kidnappat Lady Gagas hundar och för att ha skjutit hennes hundvakt – som tvingades operera bort en del av sin lunga.

Männen misstänks för rån och mord-/dråpförsök, efter händelsen i februari.

De tre männen, 18, 19 och 27 år gamla, misstänks för att ha med våld ha tagit världsstjärnans tre hundar som var ute och rastades i närheten av Sunset Boulevard i Hollywood i amerikanska Kalifornien.

Männen ska ha närmat sig i ett fordon. Två av dem klev ut och krävde att hundvakten Ryan Fischer skulle överlämna hundarna. I bråket som uppstod sköts Fischer. Gärningsmännen fick med sig två av hundarna, medan den tredje flydde. Den återkom senare till den skjutne hundvakten och befann sig på platsen när polisen anlände.

Ville åt de värdefulla hundarna

Los Angeles-polisen beskriver männen som kända gängmedlemmar. De tros inte ha vetat att det rörde sig om Lady Gagas hundar, utan snarare ha varit ute efter de värdefulla hundarna av rasen french bulldog.

Två andra personer är fortfarande misstänkta för medhjälp, bland annat en 50-årig kvinna som lämnade över hundarna till polisen två dagar efter rånet, sedan artisten erbjudit en hittelön på 500 000 dollar. Den femte misstänkte har en relation med kvinnan, och är pappa till en av de tre åtalade.

Hundvakten Ryan Fischer fördes till sjukhus och tvingades operera bort en del av sin lunga. Han uppgav i början av mars att han är på bättringsvägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.