Artisten Avicii blev 28 år gammal Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tim ”Avicii” Berglings sista låtar släpps som skiva i sommar

Uppdaterad
Publicerad

På Sveriges nationaldag släpps TIM – ett nytt album som artisten Avicii jobbade på innan han dog. Inkomsterna från albumet kommer att gå till hans stiftelse Tim Bergling Foundation.

När Tim ”Avicii” Bergling gick bort i april 2018 var han nästan färdig med ett nytt album. Det skriver Aviciis tidigare presskontakt i ett pressmeddelande. Avicii lämnade efter sig mer eller mindre färdiga låtar, anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta.

Låtskrivarna som han samarbetade med då har nu slutfört låtarna och albumet TIM kommer att släppas den 6 juni. Första singeln SOS kommer ut redan den 10 april.

Intäkterna från albumet ska gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för, bland annat förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

Avicii gick bort den 20 april 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.