Avicii, Tim Bergling, 2012. Foto: TT

Avicii skulle göra comebackturné – hoppade av

Uppdaterad
Publicerad

Enligt den tyska tidningen Bild var Tim Bergling ”Avicii” bokad för en comebackturné under sommaren 2018 – men valde att dra sig ur projektet i sista stund.

Den svenska storstjärnan Avicii lämnade turnélivet 2016 efter att under en längre tid ha brottats med hälsoproblem, men enligt Bild fanns långt framskridna planer på en comeback till de stora arenorna.

Den tyska tidningen uppger att den svenska storstjärnan under sommaren 2017 genom sin manager förhandlade om att göra tre stora utomhuskonster under 2018.

Konserterna, som skulle genomföras i ett samarbete med Bild, skulle ges i Hamburg, Berlin och München.

Ställde in turné

Avtalet kring turnén skulle skrivas på i Amsterdam i oktober 2017, men Avicii dök inte upp – och kort innan Bild skulle offentliggöra de kommande konsertplanerna beslutade sig den svenske stjärnan för att lägga planerna på is.

Vid årets slut meddelade Avicii slutligen att han hoppade av projektet – detta då han, enligt Bild, varit rädd för att inte klara av det tryck en ny turné skulle innebära.

Tidningen uppger att den svenske stjärnan varit rädd att ”återigen fastna i övermänskliga förväntningar”.

Slutade turnera 2016

Tim Bergling ”Avicii” började producera musik redan 2006 och fick sitt stora genombrott 2011 med låten Levels. Hans debutalbum True släpptes 2013 och innehöll världssuccé-singeln Wake me up.

Men de globala framgångarna och det pressade turnéschemat hade ett pris och redan 2012 började den svenska stjärnan att få problem med sin hälsa.

– Jag trodde inte att folk skulle pressa mig att göra fler shower när de sett hur dåligt jag mått, säger Tim Bergling i dokumentären Avicii – True stories, som släpptes 2017.

Avicii avled 20 april i Oman, 28 år gammal

LÄS MER: Hans musik överraskade en hel värld

TV: True Stories om Avicii i SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.