Carey Mulligan spelar en av New York Times-journalisterna bakom Harvey Weinstein-avslöjandet. Foto: AP/TT

Avslöjandet om Harvey Weinstein blir film

Uppdaterad
Publicerad

Carey Mulligan och Zoe Kazan ska spela huvudrollerna i She said, en film som skildrar New York Times avslöjande om att den tidigare filmmogulen Harvey Weinstein begått en lång rad övergrepp, rapporterar Deadline.

Det var de två journalisterna Megan Twohey och Jodi Kantor som i oktober 2017 avslöjade de utbredda anklagelserna om sexuella trakasserier som enligt offren pågått i flera årtionden. Fler kända skådespelare som Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette och Rose McGowan berättade om filmproducentens övergrepp.

Granskningen, som även har skildrats i boken She said: Breaking the sexual harassment story that helped ignite a movement, startade metoo-rörelsen och ledde så småningom till att Weinstein dömdes till 23 års fängelse.

Inspelningen börjar i sommar med Unorthodox-regissören Maria Schrader i registolen. Carey Mulligan, som nyligen Oscarsnominerades för ”Promising young woman”, är för närvarande upptagen med inspelningen av Johan Rencks science fiction-film ”Spaceman” för Netflix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.