Alec Baldwin i intervjun med ABC:s nyhetsankare George Stephanopoulos. Foto: TT

Alec Baldwin om dödsskjutningen: Jag avfyrade aldrig vapnet

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Alec Baldwin har gjort en första intervju efter dödsskjutningen vid inspelningen av filmen Rust. Baldwin uppger att han aldrig avfyrade vapnet som dödade filmfotografen Halyna Hutchins under en inspelning i oktober.

Den 21 oktober sköts filmfotografen Halyna Hutchins till döds och regissören Joel Souza skadades när skådespelaren Alec Baldwin fyrade av ett rekvisitavapen som visade sig vara skarpladdat.

I en intervju med amerikanska tv-kanalen ABC, som sänds på torsdagen, talar Baldwin för första gången ut om tragedin. I ett två minuter långt klipp som släppts i förväg svarar en gråtande Baldwin på frågor från nyhetsankaret George Stephanopoulos.

”Tryckte inte av”

En fråga kretsar kring det faktum att pistolen avfyrades under repetitionen, trots att det enligt uppgift inte krävdes enligt manuset. Baldwin svarar då den något förvånade reportern:

– Jag tryckte inte av, säger han och insisterar på att han aldrig skulle rikta en pistol mot någon och skjuta.

På frågan om vad som han tror hände, hur en riktig kula kunde hamna i loppet, svarar Baldwin:

– Jag har ingen aning, någon stoppade dit en riktig kula, en kula som inte ens skulle finnas på området, säger han.

Baldwin får vidare frågan om han känner skuld för vad som hänt och svarar att han inte är ett offer i den här historien, men att det är ”det värsta som någonsin hänt honom”.

– Jag tänker hela tiden tillbaka på vad jag kunde ha gjort annorlunda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.