Foto: Stuart Martin/TT

Vårdpersonal hyllas i nytt verk av Banksy

Uppdaterad
Publicerad

En målning av den anonyma konstnären Banksy har dykt upp på sjukhuset Southampton General Hospital i Storbritannien, det skriver BBC.

Målningen är placerad i en korridor nära akutmottagningen och gestaltar en pojke som sitter på knä och leker med en docka föreställande en sjuksköterska med munskydd och mantel. Bredvid pojken står en papperskorg där en Batmandocka och en Spindelmannendocka ligger bortglömda.

Till skillnad mot många andra av den mystiske Banksys verk är denna målning uppsatt i samråd med sjukhusledningen.

– Att Banksy har valt ut oss för att visa hur mycket vårdpersonalen bidrar till samhället i en ovanlig tid är en otrolig ära, säger Paula Head, som är ansvarig för stödorganisationen NHS Foundation Trust på Southamptons sjukhus.

Banksy inledde sin karriär i början av 1990-talet och har med tiden blivit ett världsnamn för sina satiriska verk med tonvikt på politik, etik och kultur. Banksys identitet har aldrig avslöjats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.