Ur Black mirror Foto: Netflix/AP/TT

Bara kvinnliga huvudroller i nya Black mirror

Uppdaterad
Publicerad

Science fiction-serien Black mirrors fjärde säsong kommer bara att ha kvinnor i huvudrollen, skriver Hollywood reporter.

Den dystopiska tv-serien Black mirror skildrar mer eller mindre skräckinjagande framtidsscenarion med den teknologiska och mänskliga utvecklingen i centrum.

Serien har hyllats för sin fingertoppskänsla och ”förmåga att förutse framtiden”. Nu verkar serieskaparna ha tittat i kristallkulan igen och förutsett ett sug efter kvinnliga huvudroller efter en höst där nyheterna har dominerats av manliga stjärnors maktmissbruk.

Nätdejting och teknologisk spårning

Alla sex delar av säsong fyra kommer att ha en kvinnlig huvudroll. Avsnitten är fristående från varandra och har därför varsin huvudroll. Avsnittet Arkangel, regisserat av Jodie Foster, följer en ung kvinna vars mamma spårat henne teknologiskt under barndomen. De övriga avsnitten handlar bland annat om minnesteknologi som används i brottsutredningar och nätdejting.

Till Hollywood reporter säger den exekutiva producenten Annabel Jones att det inte fanns någon tanke med att bara ha kvinnliga protagonister i säsong fyra.

– Ibland blir det bara så, men det är ju toppen.

Black mirror har premiär på Netflix 29/12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.