Komikern Matt Lucas protesterar nu mot en möjlig nedläggning av tv-kanalen BBC3. Foto: TT Bild.

BBC överväger stänga kanaler

Uppdaterad
Publicerad

Det brittiska tv- och radiobolaget BBC öppnar nu för att stänga två av bolagets tv-kanaler.

Kanalerna det handlar om ska vara BBC3 och BBC4. Och det är särskilt den eventuella nedläggningen av BBC3 som väckt ont blod.

På Twitter har upprörda britter visat sitt missnöje mot planerna med hashtaggen #SaveBBC3. Till de som protesterar räknas bland andra komikern Matt Lucas (från ”Little Britain”) som konstaterar att en nedläggning skulle innebära ”riktigt dåliga nyheter för nyskapande humor”.

BBC3 har varit hem för flera brittiska tittarsuccéer som ”Little Britain”, ”Being Human” och ”Gavin och Stacey”.

Inget spikat

BBC uppger själva att inga direkta beslut fattats än, men att samtliga möjliga besparingsalternativ nu diskuteras.

Om BBC beslutar att lägga ned BBC3:s tv-sändningar och flytta över materialet till webben, skulle bolaget spara mycket pengar, konstaterar medietidningen Broadcast.

BBC-chefen Tony Hall har satt upp som mål att tv- och radiobolaget ska spara 100 miljoner pund till 2016. Att flytta BBC3:s programutbud till webben skulle innebära att en stor del av besparingen kunde hämtas hem på en gång, skriver Broadcast.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.