JK Rowling ska producera när hennes romanfigur Harry Potter blir tv-serie. Arkivbild. Foto: TT

Bekräftat: Harry Potter blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Redan den 3 april läckte nyheten ut, men nu är det officiellt att böckerna om Harry Potter blir tv-serie. Tillkännagivandet kom under Warner Bros Discoverys presentation av den nya strömningstjänsten Max.

Varje säsong av serien kommer att baseras på en av de sju böckerna i JK Rowlings bokserie och författaren själv ska producera.

Warner Bros Discovery beskriver satsningen som en ”decennielång serie.”

”Harry Potter är ett kulturellt fenomen och det är tydligt att det finns en sådan bestående kärlek och törst efter trollkarlsvärlden. Vi är glada över att ge publiken möjligheten att upptäcka Hogwarts på ett helt nytt sätt”, säger Casey Bloys, vd för HBO Max, i ett pressmeddelande.

Andra serier som får premiär på den nya tjänsten Max är bland annat en spinoff av komediserien ”The big bang theory” och en föregångare till ”Game of thrones” med namnet ”A knight of the seven kingdoms: The hedge knight”. Även en ny serie med Colin Farrell i huvudrollen, ”The penguin”, och en dramatisering av Pulitzerpris-vinnaren ”Sympatisören” väntar tittarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka kommer vi se i rollerna som rektorn Dumbledore, läraren Severus Snape och huvudtrion Harry, Ron och Hermione? I klippet ger Ayan Jamal sina gissningar. Foto: SVT, Warner bros

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.