Foto: TT Bild.

Ber om ursäkt för halshuggen Trump

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska komikern Kathy Griffin ber nu om förlåtelse efter att en bild på henne och ett avhugget huvud väckt anstöt och orsakat kritikstorm.

På bilden håller Griffin upp det blodiga huvudet, som är tänkt att efterlikna Trumps. Ett tilltag som inte riktigt föll ut som det var tänkt.

Efter det att bilden publicerades har kritiska reaktioner ramlat in från vitt skilda håll. Enligt Donald Trump junior så var bilden ”motbjudande, men inte överraskande. Det här är vänstern idag.”

President Trumps partikamrat, men hårda kritiker, Mitt Romney konstaterar att den amerikanska politiken sjunkit till nya bottennivåer men att bilden på Griffin och huvudet innebär ett nytt lågvattenmärke. Och han får medhåll av Hillary Clintons dotter Chelsea, som menar att det här med att skoja om att döda presidenter aldrig är en god idé. Det rapporterar BBC.

TMZ publicerade bilden på Griffin och det blodiga huvudet. Foto: TT Bild.

Nu har kritiken fått Griffin att tänka om. ”Jag är ledsen. Jag gick för långt. Jag hade fel.” Så lyder rubriken på ett Twitterinlägg av komikern. Och i en video som hon postat i inlägget ber hon nu om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.