Beyoncé och Jay-Z överraskade fansen med ett helt nytt album på lördagskvällen. Här syns det på en gala i New York 2015. Foto: TT/Evan Agostini

Beyoncé och Jay-Z överraskar med nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Äkta makarna Beyoncé och Jay-Z släpper nytt album. Paret överraskade världen med nyheten under en konsert i London i lördags då orden ”album ute nu” visades på en storbildsskärm på scen.

Den nya skivan Everything is love, som släpps via Jay-Z:s musiktjänst Tidal, är deras första gemensamma album.

Ingen tidigare information om fullängdsalbumet har släppts i förväg, men däremot har det länge ryktats om att paret arbetat på ett gemensamt projekt. Jay-Z berättade för The New York Times att de tillsammans pysslat med någonting medan de producerade sina senaste album Lemonade respektive 4:44.

– Vi använder vår konst nästan som en terapisession, och vi började skapa musik tillsammans sa han till The New York Times i november.

Intima texter

Både Jay-Z på 4:44, och Beyoncé på Lemonade, tog upp mycket personliga bitar ur sina liv, något de nu fortsätter med på Everything is love.

I låten LoveHappy går textraden exempelvis: ”Du gör vissa saker mot mig, men kärlek är djupare än din smärta och jag tror på att du kan förändras” och i Heard about us: ”För tusende gången, det barnet är inte mitt. Online kallar de mig pappa på skämt, det är inte menat att tas på allvar.”

Albumet har hittills fått blandad respons, i The Guardians recension kallades projektet för ”ett riskfyllt åtagande” men albumet har också kallats ”trollbindande”.

Kliver in på Louvren

Den första musikvideon som släppts från Everything is love är till låten Apeshit och i den syns Beyoncé och Jay-Z ta över det klassiska muséet Louvren i Paris.

Paret poserar framför bland annat Mona Lisa och statyn av den grekiska gudinnan Nike medan dansare rör sig mellan olika konstverk i utställningssalarna.

Kommer till Sverige

Just nu pågår Jay-Z och Beyoncés Europaturné On the run II och i sommar besöker paret Sverige. De spelar då på Friends Arena i Stockholm måndagen den 25 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.