Beyoncé blir rösten till Nala i nya Lejonkungen. Foto: TT

Beyoncé tar plats i nya Lejonkungen

Uppdaterad
Publicerad

Vi vet ju redan att Beyoncé är en lejoninna, men nu ska hon också bli det på film. Sångerskan kommer nämligen att ge röst åt kattdjuret Nala i en remake av Disneys tecknade film Lejonkungen, skriver BBC.

Huvudkaraktären Simba får sin röst av Donald Glover och vildsvinet Pumba kommer Seth Rogen att ge röst åt. Rösten till fadern Mufasa kommer att göras av samma röst som tidigare nämligen James Earl Jones. Mufasas adjutant Zazu vars röst som i den första filmen gjordes av Rowan Atkinson kommer nu istället göras den brittiske komikern John Oliver.

Den nya Lejonkungen kommer att göras på samma vis som nyfilmatiseringen av Djungelboken som gjordes förra året.

Istället för originalets tecknade linjer blir det med andra ord en mer fotorealistisk datoranimation som ligger till grund för att återskapa livet på savannen i den kommande filmen om Lejonkungen som har premiär 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.