Foto: Scanpix

Justin Bieber förbi Lady Gaga på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiske sångaren Justin Bieber är nu större än Lady Gaga. Åtminstone på Twitter. Enligt twittercounter.com har Bieber drygt 33,3 miljoner följare.

Lady Gaga och Justin Bieber har länge varit de två mest populära användarna på den sociala nätverkssajten, men Bieber alltid steget bakom den amerikanska megastjärnan.

Nu har alltså den kanadensiske stjärnan klivit förbi sin amerikanska rival och frågan är vem som ska bli först att passera 40 miljoner följare.

Gaga störst på Facebook

Lady Gaga var den första personen att passera både 10, 20 och 30 miljoner följare på Twitter och övertog förstaplatsen från Britney Spears 2010.

Bakom duon på Twittertoppen återfinns trion Katy Perry, Rihanna och Barack Obama.

Lady Gaga kan dock fortfarande skryta med att hon är störst på Facebook med knappt 55 miljoner ”gillar” jämfört med Justin Biebers drygt 50,6 miljoner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.