Foto: AP/TT

Big little lies blev Golden Globe-galans stora vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Den hyllade miniserien var nominerad i sex kategorier och tilldelades fyra priser. Alexander Skarsgård prisades för sin rollprestation i serien. På filmsidan blev det Three billboards outside Ebbing, Missouri som fick flest priser.

Tv-serien Big little lies fick pris för bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie och både bästa manliga och kvinnliga biroll. Laura Dern, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård gick följaktligen hem med varsitt pris. Dessutom utsågs serien till bästa miniserie.

Filmen Three billboards outside Ebbing, Missouri fick tre priser, flest av de nominerade filmerna: bästa manliga biroll, bästa kvinnliga huvudroll och bästa dramafilm. Förhandsfavoriten The shape of water, som var nominerad i sju kategorier, fick nöja sig med två priser.

#Metoo

Inte helt oväntat handlade mycket om #metoo. Nästan alla kvinnor var klädda i svart i solidaritet med de som utsätts för övergrepp. Programledaren Seth Meyers inledde kvällen med att fyra av ett flertal skämt om Harvey Weinstein och Kevin Spacey som fick ett relativt svalt emottagande.

Desto mer uppskattning fick de kvinnor som påtalade orättvisor och uppropet Time's up.

– Alla som talade om trakasserier och övergrepp – Time's up! Vi ser er, vi hör er och vi kommer berätta era historier, sade Reese Witherspoon, en av initiativtagarna, från scen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.