Bill Skarsgård får ny huvudroll i Hollywood. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bill Skarsgård får huvudroll i true crime-dramat Gilded rage

Publicerad

Bill Skarsgård fortsätter göra karriär i Hollywood. Den senaste i raden av succéroller är som sonen till en mördad finanspamp i New York, i true-crime-dramat Gilded Rage.

Efter succén som clownen Pennywise i filmatiseringen av Stephen King-skräckisen Det kammar Bill Skarsgård nu hem huvudrollen i true crime-dramat Gilded Rage, det skriver Variety.

Filmen är baserad på det ökända mordet på finansmannen Thomas Gilbert Sr, vars död troddes vara ett självmord fram tills en utredning bevisade motsatsen. Skarsgård ska axla rollen som Thomas Gilbert Jr, den mördade mannens son som arresterades för mordet och fortfarande väntar på rättegång.

Filmen regisseras av Charlie McDowell, som tidigare regisserat populära tv-serier som Silicon valley och Dear white people, och det är bland andra Hhollywood-giganten Jake Gyllenhaal som producerar filmen.

Bill Skarsgård har också haft en bärande roll i tv-serien Castle Rock. Senare under året kommer han också reprisera sin roll som clownen Pennywise i Det: Kapitel 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.