Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konsertfilmen ”Taylor Swift: The eras tour” blev etta på biolistan i USA och Kanada under sin premiärhelg. Foto: TT/AP/Ashley Landis/Tiktok

Biosuccé för Taylor Swift

Publicerad

Konsertfilmen ”Taylor Swift: The eras tour” debuterade som etta på biolistan i USA och Kanada. Filmen drog in 95–97 miljoner dollar, motsvarande ungefär en miljard kronor, i biljettintäkter under sin premiärhelg.

Den exakta summan fastställs inte förrän på måndagen, men om den visar sig vara större än 96,2 miljoner dollar – som ”Joker” drog in 2019 – rör det sig om den mest inkomstbringande premiärhelgen i månaden oktober någonsin.

Den amerikanska artisten Taylor Swift har rönt enorma framgångar med sin musik de senaste åren och ”The eras”-turnén som nu går att se i filmversion på bio beräknas, enligt nyhetsbyrån Bloomberg, dra in närmare 11 miljarder kronor totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.