Christer Björkman. Foto: TT

Björkman om konkurrensen i Kiev

Uppdaterad
Publicerad

Scenografin blir Robin Bengtssons styrka i Kiev.

I alla fall om tävlingsproducenten Christer Björkman får sia.

– Av det har jag har hört hittills tycker jag att han står sig fantastiskt bra, säger han.

Robin Bengtsson får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Kiev i maj. Där blir hans största konkurrent italienaren Francesco Gabbani, tror Christer Björkman.

– Italien kommer bli jättetuff, det är den jag har fastnat för hittills och som är mest konkurrenskraftig, säger han.

Melodifestivalen 2017

I övrigt tror han att Robin Bengtsson har goda chanser i den internationella musiktävlingen.

– Jag har bara hört 28 av 43 bidrag, så det är lite svårt att säga. Det saknas lite för många som jag inte har hört och de kan ju förändra allt. Men av det jag har hört så tycker jag att han står sig fantastiskt bra. Det är en fantastisk låt, en effektiv, bra, modern poplåt, han har ett jädrigt snyggt nummer, iscensättningen är originell och man har inte sett det förut.

”Han går över bred front”

Att Robin Bengtsson var den internationella juryns favorit är också positivt, menar han.

– Det är lovande när länderna tycker att det är bra det vi skickar. Det är alltid en fördel. Det är därför vi har dem, för att de ska ge en signal. I omröstningen fick han minst åtta poäng från nästan alla länder och det visar att han går över bred front oavsett om det är syd, väst eller nord. Det är är bra.

Kan vi till och med förvänta oss en vinst?

– Man kan inte förvänta sig nånting när man kommer till ESC. Det utkristalliserar sig egentligen först när man kommer dit och ser alla på scen. Det enda vi kan sia om är att vi har en stark låt, vi har en bra sångare, och ett coolt nummer. Det är en bra början.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet