Sverrir Gudnason och Shia LaBeouf. Foto: TT

Sverrir Gudnason iklär sig rollen som Björn Borg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att rollen som Björn Borg kommer att axlas av Sverrir Gudnason och Shia LaBeouf kommer att spela John McEnroe i den nya filmen ”Borg vs McEnroe”.

Som Kulturnyheterna har rapporterat om tidigare är en film om tennisstjärnan Björn Borg och hans rivalitet med temperamentsfulle John McEnroe på väg att spelas in. Mycket kring produktionen har hittills varit hemligt men nu är det alltså klart att den svenska skådespelaren Sverrir Gudnason spelar Björn Borg. Rivalen kommer att spelas av ingen mindre än den amerikanske skådespelaren Shia LaBeouf, det rapporterar nyhetsbyrån TT.

LaBeouf som just nu är i Sverige säger att det är personerna bakom filmen ”Borg vs McEnroe” som gjorde att han tackade ja till uppdraget.

– Jag respekterar filmskaparna, säger Shia LaBeouf till Aftonbladet.

Det är regissören och författaren Ronnie Sandahl som står för manuset och den danske regissören Janus Metz som står för regin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.