Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nästa år var det 50 år sedan ABBA vann Eurovision song contest med Waterloo. Samma år kommer tävlingen att hållas i Sverige.

Björn Ulvaeus utesluter inte ABBA-återförening: ”Jag talar bara för mig själv”

Publicerad

2024 hålls Eurovision song contest i Sverige. Samma år är det 50 år sedan ABBA vann tävlingen med ”Waterloo”. Beskeden från de olika medlemmarna har låtit lite olika, men Björn Ulvaeus utesluter inte att det blir något ABBA-relaterat framträdande.

– Ja, jag talar bara för mig själv. Jag kan absolut inte tala för de andra, säger han i Morgonstudion.

Björn Ulvaeus lämnar en liten öppning för ett ABBA-framträdande nästa år när han besöker Morgonstudion och får frågan om det inte är dags för en återförening 50 år efter Eurovisionvinsten.

– Det blir nästan lite konstigt, eller hur? Att det är just i Sverige, just i år. Och det har ju alldeles nyss hänt så vi vet ju inte riktigt. Det är många som går i tankar ”vad kan man hitta på för något roligt?”

Det låter som att det är öppet?

– Ja, jag talar bara för mig själv. Jag kan absolut inte tala för de andra säger han.

ABBA-kollegan Benny Andersson har däremot varit tydlig med att han inte kommer att uppträda på en Eurovision-scen igen.

– Nej! Allvarligt talat – nej, svarade han i en intervju med BBC den 25 maj i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.