Michael B. Jordan och Chadwick Boseman är två av huvudrollsinnehavarna i den kommande storfilmen Foto: AP/TT

Black Panther kuppades att få sämre recensioner

Uppdaterad
Publicerad

Storfilmen Black Panther har biopremiär i Sverige den 14 februari. Men inför släppet kom det i veckan fram att en grupp organiserat sig på sociala medier för att dra ned filmens betyg.

”Ned med Disneys behandling av sina franchises och fanboys”, så hette den nu nedstängda facebook-grupp som i ett event uppmanade dess följare att ge den kommande filmen Black Panther ett uselt betygsindex på recensionssajten Rotten Tomatoes, skriver den amerikanska tidningen Spin.

Den kommande superhjältefilmen anses vara en viktig milstolpe för både Marvel och Disney då aldrig så stora summor lagts på en film med svarta både framför och bakom kameran. Något som också gjort att slutsatser dragits kring att Facebook-gruppens syfte varit rasistiskt motiverat.

Efter att recensionssajten reagerat och kontaktat Facebook stängdes gruppen sedermera ned med argumentet att den bröt mot sidans användarstadgar.

”Rotten Tomatoes är stolta över att ha blivit en plattform för passionerade fans att debattera och diskutera underhållning, och vi tar det ansvaret seriöst. Vi respekterar att våra fans har olika åsikter. Men vi har inget överseende med hat”, skriver de i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.