Robin Thicke vet att du vill. Vet du? Foto: Scanpix

Universitet förbjuder ”Blurred lines”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Robin Thickes låt ”Blurred lines” har anklagats för att vara sexistisk och inte ta våldtäkt på allvar. Nu får den inte spelas på Edinburghs universitet.

Med rader som Jag vet att du vill... och Jag ska ge dig något stort nog att klyva din bak i två delar har den amerikanske artisten Robin Thickes hitlåt ”Blurred lines” orsakat debatt.

Nu förbjuder Edinburghs universitet låten på sitt campus, skriver The Independent. Den strider mot studentorganisationens policy som vill stoppa våldtäktskultur och grabbighet på skolan och även få ett slut på myter och stereotyper om sexuellt våld och objektifiering av kvinnliga studenter.

– Beslutet har fattats för att låttexten har en ohälsosam inställning till sex och samtycke, säger studentorganisationens vice ordförande i ett uttalande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.