Det som väcker så starka känslor är filmens huvudperson, Storbritanniens före detta konservativa premiärminisiter Margaret Thatcher.
I de gamla gruvdistrikten i norra England minns man fortfarande striden som förlorades mot Thatcher när järnladyn satte hårt mot hårt gentemot fackförbunden, som i sin tur gick kraftigt försvagade ur en ett år lång strejk.
”Saknar framtidstro”
Och gruvstrejken är fortfarande något som ligger nära i minnet.
– Vi har ett land med unga människor som saknar framtidstro, särskilt i den här delen av landet. Deras fäder har inte arbetat, och inte heller deras mödrar, sedan strejken, säger Toni Bennett, till norska NRK:s korrespondent i Storbritannien.
Bennett var själv med under den årslånga gruvstrejken på 80-talet. En annan som var med under strejken är Hillary Cave.
– Hon hade ingen som helst medkänsla med familjer eller människor som levde under svåra förhållanden, säger hon.
Populär i söder
I norra England har inte heller filmen haft någon stor publikframgång. Annat är det i södra England där många britter lockats till biograferna för att se Meryl Streep gestalta en gammal Thatcher, som blickar tillbaka över sin politiska gärning.
Från konservativt håll har filmen också kritiserats, men det dessa kritiker vänder sig emot är snarare att så mycket fokus ligger på Thatchers krassliga ålderdom.
Lång tid vid makten
Thatcher är den politiker som suttit längst som premiärminister i Storbritannien i modern tid. Samtidigt som hon alltså hatats, och fortfarande hatas, i vissa grupper var hon en populär ledare för andra.