Journalisten Bobo Karlsson har gått bort

Uppdaterad
Publicerad

Författaren, journalisten och inte minst reseskildraren, Bobo Karlsson, har gått bort efter en tids sjukdom. Han blev 70 år gammal. Det bekräftar hans förlag Norstedts.

Under drygt tre decennier skrev han böcker, artiklar och reportage med världens stora städer som inspiration i tidningar som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Göteborgs Posten. Men Bobo Karlsson var också en frekvent skribent i magasin så som Tidningen VI, Res och Allt om Resor.

Drömmen om Kalifornien

Bobo Karlssons författarskap präglades starkt också det av de stora världsstäderna. Under 1980-talet skrev han de nu kultförklarade böckerna ”New York, New York: En guide till 80-talets metropolis” och ”Drömmen om Kalifornien: Los Angeles, San Francisco & Las Vegas”. 

Hans två senaste böcker, ”Urban Safari: 12 Storstäder” och ”Urban Safari 2: 12 nya storstäder” möttes också de av mycket gott mottagande från både kritiker och läsare.

Gjorde världen större

Förlaget Norstedts skriver i ett pressmeddelande att de kommer minnas författaren och journalisten med stor värme och tacksamhet.

”Hans texter hade alltid skyhög densitet, och bakom varje drastisk vändning och oväntade ordval låg gediget tänkande. Att jobba med Bobo betydde ofrånkomligen att världen blev större.”, skriver Norstedts.

Under senare år var Bobo Karlsson boendes i Brasilien, men han gick bort i Stockholm under tisdagsnatten.

Bobo Karlsson blev 70 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer