Bolibompadraken tillsammans med Nina Hjelmqvist, Yankho Kamwendo och Ayla Kabaca. Foto: SVT

Bolibompa görs om

Publicerad

Den gröna Bolibompadraken – spelad av Patrik Putte Elgh – kommer stå i centrum när Barnkanalen görs om i januari.

Klockan 18.00 måndagen den 12 januari är det premiär för nya Bolibompa, där den välkända Draken har fått ett eget hus i den ombyggda Bolibompastudion. I drakens hus kommer det även bo flera mänskliga programledare: Nina Hjelmqvist, Ayla Kabaca och Yankho Kamwendo.

Försök att nå de yngsta

Det nya programmet kommer bli en halvtimma långt. Tanken med omstöpningen av Bolibompa är enligt Barnkanalens chef, Safa Safiyari att nå de allra yngsta tittarna.

– Vi vill fortsätta att vara förstahandsvalet för alla förskolebarn. Draken är viktig för dem och för oss och därför sätter vi Draken i fokus i det framtida Bolibompa, skriver Safa Safiyari i ett pressmeddelande. 

Vill undvika förvirring

Tidigare har både morgonprogrammet och kvällssändningen i Barnkanalen gått under namnet Bolibompa, något som enligt Safa Safiyari varit förvirrande för de minsta barnen. Nu blir det därför enbart kvällssändningen som kommer heta just Bolibompa.

Klockan sju på mornarna kommer det istället bli direktsänd underhållning i form av ”Morgonshowen”. Med programledarna Markus Granseth, Doreen Månsson, Farzad Farzaneh och Sara Edwardsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet