Boyzone-stjärna död

Uppdaterad
Publicerad

Stephen Gately, sångare i återförenade pojkbandet Boyzone, har avlidit. 33-åringen hittades död på ett hotellrum på den spanska semesterön Mallorca.

Gruppens hemsida bekräftade dödsfallet i morse. ”Stephen avled i går tragiskt under en semester på Mallorca, där han befann sig med sin partner Andrew Cowles”.

Somnade in

Det är inte känt vad som orsakade Gatleys död. Enligt tidningen News of the world var Gately ute och tog några drinkar kvällen före.

-När han återvände till hotellet somnade han och vaknade aldrig upp, säger en av hans vänner till tidningen.

En vän till familjen säger till nyhetsbyrån AP att Gately dog av naturliga orsaker, utan att närmare gå in vad som orsakat Gatelys död.

-Det är inte droger, inte självmord, inte mord, säger vännen Gerald Kean.

De övriga fyra medlemmarna i Boyzone väntades flyga till Mallorca under dagen. Gruppens mest kände medlem, Ronan Keating, uppges ha tagit dödsfallet mycket hårt.

-Vi är tillintetgjorda över förlusten av vår vän och bror, Stephen, Vi har delat så många lyckliga ögonblick genom åren och hade sett fram emot att dela många fler. Stephen var en fantastisk person. Han lyste upp våra liv och många andras runt om i världen. Vi sträcker ut vår kärlek till Andrew och Stephens familj, Vi älskar dig och kommer att sakna dig för evigt, skriver bandet i ett uttalande.

Sex listettor

Gately var tillsammans med Keating en av ledsångarna i Boyzone. Gruppen var som populärast under 90-talet. De sålde miljontals skivor och hade sex ettor på den engelska singellistan.

År 2000 gick bandet skilda vägar, men återförenades förra året och planerade att släppa en ny skiva nästa år.

Stephen Gately väckte stor uppmärksamhet då han i början av 2000-talet kom ut som homosexuell. 2003 gifte han sig med sin pojkvän Andrew Cowles.

Thomas Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.