Britney Spears har länge kämpat för att bli fri från sin fars förmyndarskap. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Britney Spears snart fri från faderns förmyndarskap

Uppdaterad
Publicerad

Britney Spears pappa Jamie Spears kan gå med på att avsäga sig rollen som dotterns förmyndare, enligt rättsliga dokument som faderns advokat skickat in i ärendet. Enligt dokumentet så tänker pappan verka för att Britney Spears ska få en ny förmyndare.

Popartisten har i flera månader kämpat för att bli fri från faderns förmyndarskap.

I ett dokument som lämnats till domstolen i Los Angeles säger pappan via sin advokat att han motvilligt går med på att avsäga sig förmyndarskapet – när tidpunkten är rätt, enligt The Guardian.

I dokumenten säger han att hans avlägsnande kanske inte är vad som är bäst för Britney Spears just nu, men att det inte heller är bra för henne med en familjestrid i offentligheten.

Glada men inte förvånade

”Vi är glada men inte nödvändigtvis förvånade över att mr Spears och hans advokat äntligen inser att han måste bort”, skriver Britney Spears advokat Mathew Rosengart i ett uttalande till TMZ.

”Vi ser fram emot att fortsätta vår djupgående utredning av mr Spears och andras agerande under de senaste 13 åren, då han tillskansat sig flera miljoner dollar av dotterns egendom”, heter det vidare i uttalandet.

Från 2008 fram till 2019 var pappan formell förmyndare över både Britney Spears person och hennes tillgångar. Numera delar han kontrollen över sin dotters tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, är förmyndare över hennes person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.