Vänner-stjärnan misstänkt lik brittisk tjuv – svarar lokala polisstationen med videohälsning Foto: Skärmdump Twitter/Facebook

David Schwimmer misstänkt lik brittisk tjuv – svarar lokala polisstationen med videohälsning

Publicerad

I tisdags publicerade polisen i Blackpool i västra England en bild på en misstänkt tjuv på sin Facebook-sida. Mannen i fråga var anmärkningsvärt lik skådespelaren David Schwimmer, mest känd som Ross i sitcomen Vänner.

Efter att bilden publicerats började Vänner-fans från hela världen kommentera bilden med den misstänkta tjuven, som på polisens bild syns med ett flak öl, med sina favoritcitat från tv-seriens tio säsonger. Två dagar senare har inlägget genererat över 170 000 kommentarer.

Några har valt Ross mest kända catchphrase i olika varianter, till exempel: ”Come on you guys, he is on a break”. De riktigt inbitna fansen försöker övertrumfa varandra i att hitta de mest passande, något mer obskyra referenserna som:

”Det är uppenbarligen inte Ross. De är lika olika som natt och… senare samma natt” som refererar ett avsnitt där Ross dubbelgångare dejtar hans stora kärlek Rachel eller: ”Var försiktiga när ni närmar er honom. Han har studerat karate och vi tror att han bemästrar Unagi-konsten – ett tillstånd av fullständig medvetenhet”.

”Det var inte jag”

Skådespelaren David Schwimmer, som spelar Ross, fick nys om tilltaget och publicerade ett videoklipp där han, likt tjuven, går mot vad som verkar vara en övervakningskamera med ett gäng öl i famnen.

”Jag lovar att det inte var jag. Som ni kan se, så befann jag mig i New York. Till den hårtarbetande poliskåren i Blackpool, lycka till med utredningen”, skrev Schwimmer på Twitter – något som polisen i Blackpool delade vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer