Broder Daniel år 2003. Foto: Stefan Bladh/SvD/TT

Broder Daniel firas på Göteborgs filmfestival

Publicerad

Den amerikanska dokumentärfilmen I'll be gone får världspremiär och firas natten lång på Göteborgs filmfestival i januari, skriver Göteborgs-Posten.

Filmen kommer att visas på vita duken och festivalen kommer även att bjuda på liveframträdanden av några av Sveriges ”mest spännande musikakter från Broder Daniels 1990-tal fram till i dag”.

Men enligt kommunikationschefen Andreas Degerhammar är det ännu oklart om till exempel Broder Daniel kommer att återförenas på scen. Men klart är åtminstone att frontfiguren Henrik Berggren kommer att spela skivor under kvällen.

– Jag vet inte mer än att det kommer jobbas på det in i det sista. Det blir fina överraskningar, men inget som någon vill – eller kan – gå ut med i dagsläget, säger han till GP.

Skaparna bakom filmen är amerikanska Amelia Trask och Sasha Hecht, som fick höra talas om Broder Daniel genom svenska vänner. Målet är att kunna visa dokumentären på biografer i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.