Carolas miss vid röstrapporteringen: ”I'm a little bit nervous”

Uppdaterad
Publicerad

Carola Häggkvist levererade röstsiffrorna från den svenska jurygruppen. Men när det väl var dags så var hon inte helt redo.

– Nu är det dags, skrattade hon medan hon viftade bort handen på en ljudtekniker som syntes i bild.

På söndagen riktade Carola Häggkvist kritik mot rubriken och ingressen på den här artikeln, som publicerades under lördagskvällen. I ett inlägg på Instagram framhåller hon att strulet i sändningen inte var hennes fel.

”Att jag snubblade på ett ord: ”contestants” var min enda ”miss” och jag gjorde så gott jag kunde av det.” skriver artisten.

”Nu vänder de, SVT själva, mina ord som skydd mot sin egna obegripliga fadäs då teknikern syns med råge i rutan med armarna framför mig och har noll koll på att vi faktiskt är i sändning. Det borde inte kunna ske!”

Carola Häggkvist uttrycker samtidigt uppgivenhet över vad hon anser är ett högt pris för sitt deltagande.

”Nu får jag inte bara ta smällen för deras miss men även för just det som jag sa att jag INTE ville skulle uppfattas av mig. Puh! Man har bara lust att inte ta ett enda uppdrag mer nu när det vänds emot en. För stort pris rent medialt och känslomässigt.”

Produktionsteamet ansvarigt för sändningen av Carola Häggkvists leverans av röstsiffrorna vill inte kommentera saken.

SVT Nyheter söker Carola Häggkvist.

Se Carolas poängutdelning i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.