Celine Dion framför ”My Heart will Go On” på Billboard Music Awards. Foto: TT

Celine Dion lämnar Las Vegas efter 16 år

Uppdaterad
Publicerad

Sexton år och 1 141 shower på Caesars Palace i Las Vegas fick räcka för Celine Dion. Under lördagen höll hon sin sista konsert på arenan där hon varit ett stående namn sedan 2003.

”Jag trodde att jag skulle var här i tre månader eller något, och här är vi 16 år senare. Kanske har vi sparat det bästa till sist”, sade Celine Dion till de 4 298 personer som kommit för att se hennes sista framträdande, enligt People.

Åren i Las Vegas har inneburit rejält med klirr i kassan för den kanadensiska stjärnan. Hennes shower ”A new day” och självbetitlade ”Celine Dion” ligger etta respektive tvåa på listan över de mest inkomstbringade Vegas-showerna någonsin. Tillammans har de genererat över 600 miljoner dollar, enligt Billboard.

Någon längre vila blir det dock inte för Dion. I slutet av sommaren åker hon på turné i USA för att lansera det kommande albumet ”Courage”, som släpps i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.