Foto: SVT Edit

Cherrie: ”Vi står kvar här med sorgen och misären”

Uppdaterad
Publicerad

Med serien ”Ut ur mörkret” vill Cherrie lyfta människorna bakom statistiken när medier rapporterar om dödskjutningar.

– Sorgen försvinner ju aldrig, det är ändå mina barndomsvänner som har dött. För att göra tillvaron bättre för de som faktiskt lever, så måste jag fortsätta kriga. Mitt sätt att göra det på är musiken, säger hon i serien.

Mammor och systrar som glöms bort

Cherrie slog igenom med låten Tabanja 2015 och efter att hon spelade in musikvideon dödades två av hennes vänner. I serien berättar hon om sorgen som drabbar hela områden, och om alla mammor och systrar som glöms bort i diskussionen. Men hon vill också vara den som sänder ut ljus till nästa generation. 

– Alla vi gör småsaker som kanske inspirerar någon. Jag kanske inte är den som räddar världen men jag kan i alla fall tända gnistan, säger Cherrie i serien.

”Vi står kvar här med sorgen och misären”

Cherrie belönades med en Grammis för sitt självbetitlade album Sherihan 2017. Texterna handlar om hennes uppväxt i Rinkeby. SVT:s Edit har följt henne under snart ett år och den senaste tidens dödsskjutningar har slagit hårt både mot henne och många hon känner. 

– Det finns så många föräldrar, syskon, vänner och flickvänner här som har förlorat dom de älskar mest och vi står kvar här med sorgen och misären.

”Skiter i allt annat”

Serien är unik och har följt Cherrie under en en längre tid och skildrar även hennes närmsta vänner och familj. I serien får vi också en exklusiv musikvideo till låten ”Änglar”, som Cherrie skrev för att hylla de som dödats, och trösta deras vänner och familjer.

– Jag vill bara vara en av dem som gjorde något för någon. Jag svär, jag skiter i allt annat, säger Cherrie i serien.

Se serien om Cherrie på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.