Konstsimmare möter cirkusartister i föreställningen ”The incredible Aquanauts”. Foto: Carl Thorborg/Cirkus Cirkör

Circus Cirkör går på djupet

Publicerad

I ett unikt samarbete mellan Cirkus cirkör, konstsimgrupperna Neptun och Stockholm konstsim herr förbereds just nu ”Aquanauts” – en föreställning som kallas Skandinaviens största vattenföreställning genom tiderna. 

Ambitionen är att blanda akrobatik, konstsim och spektakulär scenografi med poesi och filosofi. Musiken är specialskriven och showen hämtar mycket inspiration av Esther Williams glamourösa filmer på 40- och 50-talet. 

För design och kostym står designern Bea Szenfeld vars kreationer bland annat burits av Björk och Lady Gaga

– Drömmen är att göra en övermäktig föreställning med vatten och luft där konstsimmare, arkitekter och designers möts tillsammans med Cirkus cirkör, berättar regissören Tilde Björfors.

Jobbar gratis

I början av juni framfördes en provföreställning på Forsgrenska badet för att regissör och medverkande skulle få uppfattning av vad som är möjligt att göra eftersom vatten är ett nytt element för Cirkus cirkörs artister och akrobater.

Än så länge är föreställningen Aquanauts inte finansierad och samtliga medverkande arbetar ideellt.

– Man inte vänta på det utan vi börjar bara. Men jag vet att det blir av, säger Björfors.     

Premiären beräknas till december 2017 på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer