Självbiografin är planerad att släppas i september 2020. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Medieprofilen Cissi Wallin skriver självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

I höst släpper skribenten och debattören Cissi Wallin sin självbiografi Allt som var mitt. I boken berättar Wallin om en natt som förstörde hennes liv, efter att hon kommit till Stockholm som en vilsen, men hungrig, 20-åring, skriver förlaget Atlas i ett pressmeddelande.

I december 2019 dömdes skribenten och debattören Cissi Wallin för grovt förtal, efter att hon publicerat uppgifter på Instagram om att ha blivit utsatt för sexella övergrepp av en namngiven person.

I höst släpps hennes självbiografi där Wallin berättar ”naket, ärligt och starkt om några av de jobbigaste åren i hennes liv”, skriver förlaget Atlas som ger ut boken.

Vill hjälpa andra

Boken ska handla om rädsla, skam och ångest, men även om viljan att förändra och förbättra sitt liv – och Wallins ambition är att boken kan komma att hjälpa andra som befunnit sig i svåra situationer.

– Jag tror att väldigt många unga tjejer kommer att känna igen sig i Wallins berättelse om hur det är att komma från en liten ort till en storstad och vilja mycket, men att det kanske inte alltid är så enkelt, säger Tove Leffler, förläggare vid Atlas förlag, till Kulturnyheterna.

Självbiografin är planerad att släppas i september 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.