Clara Henry. Foto: TT/Christine OlssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Clara Henry: ”Vi har fått kritik i sex veckor”

Uppdaterad
Publicerad

Manuset har kallats blekt, tråkigt och uddlöst.
Nu är Melodifestivalen 2017 över och programledarna trötta på kritiken.
– Vi har fått höra att vi är dåliga, att programmet är dåligt men det enda vi har kunnat göra är att fortsätta göra vårt jobb så bra vi kan, säger Clara Henry.

Medan tävlingsbidragen hyllats för sin höga kvalitet har programinnehållet och programledarnas manus sågats av recensenter och tv-kritiker.

Clara Henry, Hasse Andersson och David Lindgren har sänt sin sista direktsändning i Melodifestivalen 2017. Nu är de trötta på de kritiska rösterna.

– Var kommer den kritiken ifrån? Expressen och Aftonbladet. Den kommer från Storstockholm. Vi har rest runt i hela Sverige och folk kommer fram till oss på gatan och säger att de älskar oss. Vi har röstningsrekord och tittarrekord, det finns ju mer människor än de som bor innanför tullarna, säger Hasse Andersson.

”Tittarna har inte stängt av”

– Samtidigt, det är klart att det finns kritik och man måste få ge kritik. Det här är dock vårt jobb och har varit vårt jobb i sex veckor. Vi har fått höra att vi är dåliga, att programmet är dåligt, men det enda vi har kunnat göra är att fortsätta göra vårt jobb så bra vi kan och det tycker jag att vi har gjort. Punkt slut, säger Clara Henry.

– Tittarna tycker ju också det, de har tittat och inte stängt av, säger Hasse Andersson.

”Samma budget”

Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, är inne på samma linje.

– Jag håller inte med och jag tror inte tittarna gör det heller. Jag tror att den kritiken är väldigt intern inom en grupp av människor som gärna skriver om det här programmet.

Så Melodifestivalen 2017 har inte haft en mindre innehållsbudget än tidigare år?

– Vi har samma budget varje år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen

Mer i ämnet