Cornelia Jakobs chock: ”Hejar Christer Björkman på mig?”

Uppdaterad
Publicerad

Cornelia Jakobs tävlar i finalen av Melodifestivalen 2022 och har favorittippats av både bettingsajter och experter. Nu ansluter sig även schlagerkungen Christer Björkman till skaran.

Under lördagen tävlar tolv bidrag i Friends arena om att få representera Sverige i Eurovision song contest. En av de som tävlar i finalen av Melodifestivalen 2022 är Cornelia Jakobs som, tillsammans med Anders Bagge, är tippad att vinna.

– Det är så sjukt. Jag försöker att inte läsa något innan tävlingen för att bara fokusera på vad som ska göras. Men jag blir ju jätteglad, men det är lite läskigt samtidigt, säger Cornelia Jakobs.

Melodifestivalen 2022

Men det är inte bara bettingsajterna och melloexpeterna som förutser en seger för Jakobs. Den forne schlagerkungen Christer Björkman som under sina år som aktiv i produktionen inte fått ha någon favorit berättade i P4 Sjuhärad att han tycker bidraget är fantastiskt.

– Nej skojar du! Fyfan vad glad jag blir, säger Cornelia Jakobs.

Uppträder barfota

Cornelia Jakobs är ett av tre bidrag som uppträder barfota. Tillsammans med John Lundvik och Faith Kakembo tar hon till scenen skolös. Artisten menar att det får henne att sjunga bättre.

– Jag sjunger bättre när jag är barfota. Man har jättemycket balans i sina tår så jag får mer stabilitet, säger Jakobs.

Se Cornelia Jakobs chock när hon får reda på att hon är Björkmans favorit, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2022

Mer i ämnet