Billy Joe Shavers blev 81 år. Foto: TT

Countryartisten Billy Joe Shaver död

Uppdaterad
Publicerad

Countryartisten och låtskrivaren Billy Joe Shaver har gått bort vid 81 års ålder efter en stroke, bekräftar vännen Connie Nelson för Rolling Stone.

Shaver skrev bland annat låtar som ”Georgia on a fast train”, ”Old five and dimers like me” och ”Live forever”.

Han skrev också majoriteten av spåren på countrykollegan Waylon Jennings genombrottsalbum ”Honky tonk heroes”, och han fick höra sina låtar sjungas av storheter som Kris Kristofferson, Johnny Cash och Elvis Presley.

Åtalades 2007

Billy Joe Shavers musik om det laglösa countrylivet var förankrat i verkligheten. 2007 åtalades han för att ha skjutit en man i ansiktet i närheten av sitt hem i Waco i Texas. Vid rättegången närvarade vänner till Shaver som countrylegendaren Willie Nelson och skådespelaren Robert Duvall. Countryartisten frikändes då han ansågs ha handlat i självförsvar. Händelsen blev stoff för musik i Shavers låt ”Wacko from Waco”.

Billy Joe Shaver släppte sitt sista album ”Long in the tooth” 2014”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.