Charley Pride blev 86 år gammal. Foto: Laura Roberts

Countrystjärnan Charley Pride död i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske sångaren Charley Pride har avlidit i komplikationer till följd av covid-19, 86 år gammal, skriver Variety.

Pirde tog plats i Country Music Hall of Fame år 2000, då som den första svarta medlemmen. Han uppträdde senast under musikgalan Country Music Association Awards den 11 november.

Charley Pride var bland annat känd för låtar som ”Kiss an angel good mornin” och ”Mountain of love”– och på sociala medier uttrycker många amerikanska artister sin sorg efter beskedet, däribland countrylegendaren Dolly Parton.

“Jag är så ledsen över att en av mina käraste och äldsta vänner, Charley Pride, har gått bort. Det är ännu värre att veta att han dog av covid-19. Vilket fasansfullt, fasansfullt virus – Charley, vi kommer alltid att älska dig”, skriver hon på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.