Christer Björkman blir för andra året i rad tävlingsproducent för Eurovision Song Contest i Lissabon 2018. Foto: TT

Dags att skicka in låtar till Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags för schlagerrävar och aspirerande artister att skicka in sina bidrag till årets Melodifestival.
-Gör det! Vi vill verkligen ha in så mycket som möjligt, säger Christer Björkman till TT.

Nytt för i år är att alla som är sugna på att tävla i Melodifestivalen skickar in sina bidrag via samma kanal – alltså skiljer man inte längre etablerade låtskrivares alster från oupptäcktas. Ändringen välkomnas av tävlingsproducenten Christer Björkman som beskriver det som en naturlig utveckling som speglar hur branschen ser ut.

-Det finns ingen mening med det där sidospåret för osignerade artister, de vi vill upptäcka de upptäcker vi ändå. En bra låt är en bra låt, säger Björkman.

Oupptäckta talanger hittar de nämligen ofta redan innan inskicket till Melodifestivalen öppnar, via internet.

Till dem som drömmer om att få en plats i festivalens startfält har Björkman två råd: våga vara tydlig och begränsa dig. Att skicka in alldeles för många låtar är ingen bra idé och inte heller att vara för spretig i sitt uttryck.

-Försök inte att göra en poprockschlagerlåt, för den kommer att hamna mellan stolarna. Man ska vara tydlig med vad det är man vill.

Sajten där man kan ladda upp sitt bidrag öppnar i dag klockan 09.00. Sista datum att söka till Melodifestivalen är den 17 september klockan 11.59.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer