Daniel Sjölin ny på Expressen kultur. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Daniel Sjölin lämnar SVT – blir skribent

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet börjar SVT-profilen och författaren Daniel Sjölin sitt nya jobb på Expressens kulturredaktion. Daniel Sjölin har bland annat varit programledare för Babel och skrivit flera romaner.

Det är det skrivna ordet och de utförligare texterna som Daniel Sjölin längtar efter, när han börjar sitt nya jobb som redaktör på Expressens kultursidor.

– Det är pirrigt, det är länge sedan jag arbetade med text på det här viset. Men det är något med skrivandet som gör att man inte kan hålla sig borta hur länge som helst, säger han i en kommentar till Kulturnyheterna.

Daniel Sjölin har tidigare även varit litteraturkritiker i Svenska Dagbladet samt skrivit flera romaner varav den senaste, Alla vill bara gå hem, kom 2014. Senast har han synts som programledare för Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.