Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet vad Fredrik Lindström, Kristian Luuk och ”På spårets” publik tänker om programmets framgång. Foto: Lydia Farran-Lee

Därför går ”På spåret” fortfarande som på räls: ”Har blivit en vuxenritual”

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av nästa säsong av På spåret är i full gång, samtidigt som rubrikerna om andra underhållningsprogram som fått ta paus har haglat tätt. Kulturnyheterna besökte inspelningen i Göteborg och frågade publik och programledare varför programmet fortfarande är så populärt.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk tror att programmet kan ha gynnats av att Sverige haft en del problem, som dålig ekonomi och covid.  

– Då sneglar man lite bakåt. Men blir det räkmacka för Sverige, då kan hända att man tycker På spåret är lite mossigt. Då är vi ute i kylan och får börja med något annat, säger Fredrik Lindström.  

Kristian Luuk tror att programmet också gynnas av att vara en tävling, som publiken gärna vill se direkt när den sänds snarare än i efterhand.  

– Det är som ett sportevenemang, man vill inte se två-tre avsnitt en onsdag när alla redan pratat om frågorna, säger han.  

Hör i klippet om varför programledare och publik tror På spåret är så populärt.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.