Foto: TT

David Dencik och Fares Fares i ny tv-serie om kärnkraftskatastrof

Uppdaterad
Publicerad

Stellan Skarsgård får sällskap av Fares Fares och David Dencik i den kommande HBO-serien Chernobyl, som handlar om kärnkraftskatastrofen i nuvarande Ukraina.

Skådespelarna Fares Fares och David Dencik ansluter till sedan tidigare klara Stellan Skarsgård, Emily Watson och Jared Harris, som alla har stora roller i serien, enligt Deadline.

Chernobyl regisseras av Johan Renck och handlar om den förödande kärnkraftsolyckan 1986 i orten med samma namn i nuvarande Ukraina.

Serien består av fem timmeslånga avsnitt och kretsar kring den sovjetiske kärnfysikern Valerij Legasov, som av Kreml utsågs till att undersöka hur katastrofen kunde ske.

Johan Renck, även känd som Stakka Bo, har tidigare regisserat avsnitt av tv-serier som Breaking bad, The walking dead och långfilmen Downloading Nancy.

Han har även regisserat ett stort antal musikvideor, däribland videon till David Bowies Blackstar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.