Manusförfattaren och regissören David Lynch meddelar att det till slut blir av, en fortsättning på Twin Peaks, kultserien som handlade om mordet på Laura Palmer. Foto: TT

David Lynch: Twin Peaks blir av!

Uppdaterad
Publicerad

Demonregissören David Lynch kommer att göra en ny säsong av 90-talsserien Twin Peaks trots allt. Lynch meddelade i april att han hoppar av projektet, men i dag berättade han för sina Twitter-följare att han har hoppat på det igen.

”Dear Twitter Friends, the rumors are not what they seem ..... It is !!! Happening again. #TwinPeaks returns on @SHO_Network”

Det skrev regissören David Lynch på sitt Twitterkonto tidigare i dag.

Ny säsong av Twin Peaks

Inlägget har på några timmar fått tiotusentals retweets, gillningar och kommentarsjubel.

”I'll see you in 25 years”

David Lynch och medskaparen Mark Frost tillkännagav i höstas att nya avsnitt av den kultförklarade serien skulle produceras i år och ha premiär 2016. I det sista avsnittet av serien, som sändes i juni 1991, säger en död Laura Palmer ”I'll see you in 25 years”, och fansen jublade över att en ny säsong av serien såg ut att visas just 25 år sedan sist.

Och flera av skådespelarna från de första två säsongerna har sagt ja till att vara med i de nio nya Twin Peaks-avsnitten, däribland Kyle MacLachlan, som bekräftats för sin paradroll som agent Cooper.

Men i april meddelade Lynch dock att han hoppade av, för att tv-bolaget Showtime inte ville lägga tillräckligt med pengar i produktionen. Men nu tycks han – eller bolaget – ha gett med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mer i ämnet