De är ”oldfluencers”: ”Om huset brann så skulle jag ta en tweedkostym”

Publicerad

Ingemar Albertsson och Maria Sörensson är så kallade oldfluencers, det vill säga äldre influencers. De har båda konton på sociala medier där de visar upp sina färgstarka vintagegarderober – och följs av tusentals personer.  

Oldfluencer listades tillsammans med yrken som vertikalodlare och robotpersonlighetsdesigner som ett framtidsyrke av organisationen TRR för ett par år sedan. En person som har tagit fasta på det är Ingemar Albertsson, som under namnet ”Vintagemannen” följs av över 13500 personer på Instagram. Där visar han upp sin gedigna samling vintagekläder – ofta äldre kostymer.

– Det finns folk som inte har satt sig ner och väntar på att mata duvorna, utan fortfarande har lika mycket energi kvar fast man är 70, säger Ingemar Albertsson i kulturprogrammet Sverige!.

Även Maria Sörensson kallar sig oldfluencer. Hennes modekonto ”Aginginstyle” har 9500 följare på Instagram.

Se hela kulturprogrammet Sverige! lördag 27 november klockan 19:00 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.