Eva Dahlgren, The Mamas och Darin är några av de artister som gästar sommarens Allsång på Skansen. Foto: Sony Music/Magnus Ragnvid/Universal Music Group/Morgan Norman/Dex Music

De gästar Allsång på Skansen 2020

Uppdaterad
Publicerad

Årets Allsång på Skansen kommer att bli något annorlunda än tidigare år, det spelas in utan publik på plats. Men mycket är sig också likt: En lång rad folkkära artister är bokade och Sanna Nielsen leder programmet för femte året i rad.

– Det ska bli jätteroligt att ännu en gång få leda Allsång på Skansen. Att få sjunga tillsammans, sprida glädje och gemenskap över hela landet, säger programledaren Sanna Nielsen i ett pressmeddelande.

Bland de artister som kommer kommer att inta Skansens Solliden-scen märks bland andra Mello-vinnarna The Mamas och albumaktuella Newkid som uppträder i premiäravsnittet.

Under sommaren kommer också artister som Miss Li, Mando Diao, Eva Dahlgren, Lena Philipsson, Estraden, Erik Lundin och Victor Leksell att uppträda.

Uppträder för publiken i tv-soffan

Alla sommarens artister kommer att uppträda enbart för publiken hemma i tv-sofforna, publiken på plats uteblir på grund av restriktionerna som följer med coronapandemin.

– Vi hoppas att värmen och glädjen från Sanna, orkestern och gästartisterna på scenen fortsatt når ända ut i tv-sofforna, precis som den brukar, säger Per Rådelius, SVT:s projektledare för Allsång på Skansen.

Nedslag hos personer runtom i Sverige

Förutom uppträdanden kommer årets Allsång på Skansen också att göra nedslag hos både kända och okända personer runtom i landet.

– Vi låter programmet binda ihop Sverige för en liten stund. Tradition och igenkänning är kanske viktigare än någonsin och det känns ju tydligt att allsång verkligen är en förenande kraft för oss alla, säger Per Rådelius.

Allsång på Skansen sänds på tisdagar i SVT1 kl. 20.00 och i SVT Play med start den 23 juni.

Här är årets artister i Allsång på Skansen:

Program 1, tisdag 23 juni:

Agnes

The Mamas

Jill Johnson & Robin Stjernberg

Newkid

Program 2, tisdag 30 juni:

Miss Li

Anna Bergendahl

Måns Zelmerlöw

Erik Lundin

Program 3, tisdag 7 juli:

Darin

Dotter

Amanda Ginsburg

Nisse Hellberg

Program 4, tisdag 14 juli:

Mando Diao

Anis Don Demina

Myra Granberg

Kokobäng

Zikai

Program 5, tisdag 21 juli:

Daniel Adams-Ray

The Boppers

Peg Parnevik

Blenda

Program 6, tisdag 28 juli:

Eva Dahlgren

Rickard Söderberg

Estraden

Gee Dixon

Shirley Clamp

Program 7, tisdag 4 augusti:

Lena Philipsson

Victor Leksell

Bengan & Allan Janson

Merit Hemmingson

Program 8, tisdag 11 augusti:

Petter

Helen Sjöholm

Petra Marklund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.