Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus och Martinus och Paul Rey till final vidare till final i Melodifestivalen Foto: Jessica Glow/TT

Marcus och Martinus och Paul Rey vidare till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriterna Marcus och Martinus med låten Air och Paul Rey med ”Royals” fick jubla högst när de gick vidare till final i Melodifestivalens tredje deltävling i Lidköping.

– Det här känns fantastiskt, säger Paul Rey efter avancemanget.

Man hade nästan kunnat tro att det var tre bröder som gått vidare efter att Marcus och Martinus och Paul Rey fotograferades efter avancemanget i sina nästan identiska scenkläder.

– Vi är lite speechless just nu, säger tvillingarna Marcus och Martinus efter att ha gått vidare till finalen.

Melodifestivalen 2023

Det norska brödraparet vann publikens hjärta med kärlekslåten Air. De före detta barnstjärnorna har tidigare berättat hur de valt att tävla i svenska Melodifestivalen istället för den norska eftersom de numera jobbar mest i Sverige.

För Paul Rey blev det tredje gången gillt då sångaren två gånger tidigare behövt ta vägen förbi semi för att ta sig hela vägen till finalen.

Nordman tillbaka efter 15 år

Från Paul Rey skiljde det bara tio poäng ned till Nordman som var tillbaka i Melodifestivalen efter 15 år.

Med sin låt ”Släpp alla sorger” gick duon vidare till semifinal tillsammans med Melanie Wehbe som tävlar med låten ”For the show”.

– Jag är så glad att det fanns andra där ute som känner som mig. Det är allt som betyder något, säger Melanie Wehbe i eftersnacket.

Utöver bidragen som gick vidare tävlade också Casanovas med ”Så kommer känslorna tillbaka”, Laurell med ”Sober” och Ida-Love med ”Låt hela stan se på”.

Mellanakten levererade på högsta nivå i Lidköping bjöd på en blandning av Melloikoner när tidigare vinnarna Afro-Dite framförde en cover på Svenne och Lottas Bang a boomerang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet