Tone Sekelius gick direkt till final under lördagens semifinal i Melodifestivalen på Friends arena. Foto: Jonas Ekströmer/TT

De gick vidare till Mello-final

Uppdaterad
Publicerad

Startfältet i Melodifestivalens final är nu fulltaligt. Anna Bergendahl, Tone Sekelius, Theoz och Cazzi Opeia gick vidare från semifinalen.

– Att få göra det här och sjunga känns jättebra, sade Anna Bergendahl som grät och kämpade med att få fram orden i sändningen.

Känslorna tog över även för kvällens andra finalist Tone Sekelius. Inför helgen berättade hon om hur hon har haft roligare på scenen under semifinalen än i deltävlingen.

– Det känns väldigt skönt att det inte är som förra gången som man skulle ställa sig där och allt var var nytt och svårt. Nu var det mer att jag skulle fräscha upp numret lite och göra något som jag redan kunde, sa hon till TT tidigare i veckan.

Två semifinaler

Det som förut hette Andra chansen har i år bytt både namn och upplägg. Numera kallas uppsamlingsomgången för semifinal, där bidragen tävlar mot varandra i två grupper. Två låtar från varje grupp röstas vidare till finalen i tur och ordning.

Kvällen på Friends arena inleddes med att Arvingarna dök upp och körde sin snart 20 år gamla vinnarlåt ”Eloise”. Proramledare var återigen Oscar Zia, med bistånd av sidekicken Farah Abadi.

Den här gången gick alla intäkter från telefonrösterna till Radiohjälpen oavkortat går till behövande i Ukraina.

Höga eldsflammor

Först ut i startfältet var Tone Sekelius, som har bytt scenkläder till en röd galaklänning och kryddat sitt nummer med ett gnistrande guldregn sedan sist.

Näst på tur var Alvaro Estrella, som också hade laddat upp med pyroteknik. När han sjöng sin låt ”Suave” slog höga eldsflammor upp och hettade i kinderna hos publiken många rader bakåt. Programmets första hälft avslutades av favorittippade Anna Bergendahl och hennes bidrag ”Higher power”.

Först ut i den andra semifinalen var den 16-årige Tiktok-stjärnan Theoz, även han utrustad med fyrverkerier på scen. Näst på tur var Lisa Miskovsky, som också har varit förhandstippad att gå till final med sitt bidrag ”Best to come”. Kvällens sista artist var Cazzi Opeia och hennes färgexplosion till nummer.

Efter den andra semifinalens bidrag hade framfört var det Arja Saijonmaas tur att kliva upp på scenen med sin klassiker ”Högt över havet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.