Programledarna Foto: Maria Askerfjord Sundeby

De leder Melodifestivalen 2017

Uppdaterad
Publicerad

Programledarna för Melodifestivalen 2017 har presenterats. De tre som ska leda SVT:s största underhållningsprogram nästa år är Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Clara Henry och David Lindgren.

De har alla erfarenhet från Melodifestivalen, två som tävlande och en som sidekick och programledare.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson kom på fjärde plats i Melodifestivalen 2015 med låten ”Guld och gröna skogar”.

Melodifestivalen 2017

Clara Henry är bloggare, youtuber och författare. 2014 var hon programledare för Melodifestivalens för- och eftersnack på SVT och gjorde humorinslagen till Melodifestivalen 2014.

David Lindgren blev känd genom tv-programmet Talang och 2016 kom han på elfte plats i Melodifestivalen med låten ”We are your tomorrow”.

”Allting kommer att vibrera”

Alla tre programledarna närvarade under tillkännagivandet i SVT-huset.

Hur känns det?

– Nu innan detta skulle avslöjas kurrade min mage av nervositet, så jag är extra taggad på hur det kommer kännas innan jag ska gå på scen i Scandinavium i Göteborg. Allting kommer att skaka och vibrera, säger Clara Henry.

Vad ser du fram emot mest?

– Att få vara med om hela den här cirkusen utan att behöva tävla. De tävlande har en axel att luta sig mot hos mig, jag har varit med tre gånger så jag vet hur det känns att sitta i greenroom, säger David Lindgren.

– Detta är en sådan megaupplevelse. Jag har börjat samla på sådana här fantastiskt stora upplevelser och att vara programledare är hur fräckt som helst, säger Hasse Andersson.

Nöjda producenter

Producenten bakom Sanna Nielsen och Robin Paulssons nummer som programledarpar 2015, Anders Lenhoff, är tillbaka i samma roll. Både Lenhoff och Christer Björkman, exekutiv producent, är mycket nöjda med valet av denna trio.

Hur har ni tänkt när ni valde just de här tre som programledare?

– Vi har tänkt jättemycket, och vi har kommit fram till att det här är det mest roliga, underhållande och spännande vi kunde komma på, säger producenten Anders Lenhoff.

– Men också att de kompletterar varandra, att de är mångfacetterade underhållare och, framför allt, alla tre älskar Melodifestivalen, säger Christer Björkman.

2016 års Melodifestival leddes av Gina Dirawi tillsammans med gästprogramledare som Petra Mede, Henrik Schyffert och Ola Salo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet