Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia blir årets programledare för ”Musikhjälpen”. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

De blir programledare för ”Musikhjälpen”

Uppdaterad
Publicerad

Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia blir årets programledare för ”Musikhjälpen” i radio och tv. Årets maratonsändning har temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig” och sänds från Göteborg.

Den 12 december blir de tre programledarna inlåsta i en glasbur på Kungstorget i Göteborg för att under 144 timmar sända radio och samla in pengar.

För Oscar Zia blir det andra gången han är programledare. I fjol blev han förkyld och fick lämna glasburen i förtid trots negativt covidtest.

”Jag älskar 'Musikhjälpen' och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt. En vecka där vi tillsammans lär oss mer om hur världen ser ut, hur bra vi har det och hur vi kan hjälpa andra med så små medel som att önska en låt”, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Tina Mehrafzoon var inblandad i fjol som resande reporter men gör nu debut som programledare.

Klas Eriksson blir den tredje programledaren. Han är mest känd som Leif i SVT:s komediserie ”Leif & Billy” och har länge varit engagerad i ”Musikhjälpen”.

”Musikhjälpen har blivit lite av en jultradition och varje år har jag försökt engagera mig på olika sätt. Det jag ser mest fram emot är att få så många som möjligt att engagera sig”, säger han i ett pressmeddelande.

Det blir 15:e gången ”Musikhjälpen” arrangeras en vecka i december. I fjol samlades 54 miljoner kronor in till Radiohjälpen för välgörande ändamål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.